Andlig verklighet

Andlig verklighet

För den som är intresserad av andlighet finns det lika många vägar att vandra som det finns människor. Begreppet andlighet innebär också olika saker för oss. En människa som vill söka kunskaper för sin inre utveckling kan tillhöra vilken religion som helst. Det står inte i något motsatsförhållande till någon religion.

Den filosofi som innefattar en andlig verklighet, eller det övernatuliga som många säger, har sökts sammanfattas i spiritualismen.

Genom sin livsåskådning vill den spiritualistiska rörelsen verka för en andlig utveckling, och vill ge insiktsfull förståelse för meningen med vårt liv här på jorden.

Med Emma Harding Brittens förlaga har vi försökt beskriva de 7 grundprinciperna i filosofin.Spiritualismens 7 Grundprinciper


1. Den stora Anden

Den skapande kraften eller energin erkänner vi som en kärleksfull kraft som finns i allt omkring oss, och även oss i själva. Vad vi än kallar denna källa så är den en naturlag som baseras på villkorslös kärlek som verkar och styr i hela vårt universum. 


2. Människans gemenskap

Alla är vi ett, oavsett var vi kommer ifrån eller vart vi är på väg. Att stödja, uppmuntra och dela glädje, likaväl som sorger och motgångar med varandra ger en djupare mening till vårt liv här på jorden. Också att ta emot egen hjälp.


3. Andlig gemenskap och guidad vägledning

Människan är en andlig varelse och gemenskapen sträcker sig även till de andliga sfärerna. Vi kan kommunicera med denna dimension på olika sätt, själva eller med hjälp av någon annan. Om vi är uppmärksamma kan vi genom vår intuition ta emot guidad vägledning.


4. Själens fortsatta existens

Materia/energi förstörs inte utan ändrar bara form. Livet fortsätter att existera efter den fysiska kroppen i en annan dimension. När vi lämnat vår kropp fortsätter själen att utvecklas i andevärlden.


5. Personligt ansvar

Möjligheten att skilja på rätt och fel betyder att vi är ansvariga för alla våra gärningar.  Vi möter alla utmaningar som är menade att få oss att välja villkorslös kärlek.


6. Karma eller "som man sår får man skörda"

Vi lär oss att se hur våra handlingar påverkar.  Vi kan inte kontrollera allt eller styra utgången, utan det är våra dagliga gärningar och våra bakomliggande motiv som räknas. Meningen är inte kritik utan icke-dömande med oss själva och andra.


7. Evig Utveckling öppen för alla själar

Önskan om vishet och kärlek, mental och andlig utveckling som aldrig tar slut kan bli uppfylld.

Kontakt

Om du är nyfiken på andlighet eller har frågor kontakta gärna Två Världar skicka ett mail till:

info@tvavarldar.se

Hitta hit

Adress: Storgatan 3

Du tar dig lätt hit med spårvagn till hållplats Hagakyrkan. Därifrån har du bara cirka 75 meter att gå.